Samen zijn we de gemeente Stichtse Vecht....

Primla Jaipal

5. Primla Jaipal

Mijn naam is Primla Jaipal en ik ben 41 jaar geleden uit Suriname geëmigreerd naar Nederland. De staatsgreep van 25 februari 1980 heb ik als tienermeisje van 14 jaar meegemaakt. Eenmaal in Nederland streek ik neer in Maarssenbroek waar ik mijn hart heb verpand aan deze kern. Ik heb me goed aangepast en ben geïntegreerd in de Nederlandse samenleving met behoud van mijn eigen identiteit. Ik ben Hindoestaan en belijd het Hindoeïsme. Deze religie is meer een levenswijze, die haar richtlijnen geeft hoe in het leven te staan. Juist vanuit deze stroming heb ik meegekregen om dienstbaar te zijn aan de samenleving als grote geheel. Dit heet “Sewa”.  Vanuit deze basisgedachte ben ik mantelzorger pur sang en zelfs het gezicht van de gemeentelijke campagne ‘Voor elkaar’ geweest in 2016 met het filmpje “ koken met oompie”. Hierin laat ik zien dat ik zorg voor een buurtgenoot die geen netwerk heeft en nog steeds bezoek ik hem. Daarnaast ben ik als alleenstaande moeder ook mantelzorger voor mijn moeder en dochter.

SAMEN STA JE STERK!

Ik werk al ruim 15 jaar als kwaliteitsmedewerker bij de gemeente Soest bij afdeling Dienstverlening (Burgerzaken). Ook heb ik 10 jaar ervaring opgedaan bij de toenmalige gemeente Maarssen en weet dus hoe belangrijk dienstverlening voor de burger is.

Ik ben in 2014 bij de lokale partij Maarssen 2000 gekomen, omdat ik veel bureaucratie tegenkwam en van mening was niet aan de zijlijn te staan maar actief mee te praten. Ik besefte dat aansluiten bij een politieke partij de kans was voor mij om iets aan de situatie te kunnen doen door mee te denken en mee te praten. Daarom begeleid ik ook mensen bij het ‘brede keukentafelgesprek’ bij aanvragen voor WMO-voorzieningen. De regeldruk kan veel minder door “slimme regels” in te voeren, maar ook een proactieve houding door goed te luisteren is erg belangrijk om mensen in hun kracht te zetten.

Anno 2022 is de nieuwe naam van de partij Samen Stichtse Vecht geworden en ben ik nog steeds trouw lid van de partij, met een aanwas aan nieuwe gezichten en talenten. Waarom ik mij verkiesbaar heb gesteld voor deze partij? Samen SV is een partij waarbij ik geestelijke vrijheid heb om mijn ideeën en voorstellen kenbaar te maken. We kijken om naar alle twaalf kernen en pikken de signalen van de inwoners op om zaken op de politieke agenda te krijgen. Samen Stichtse Vecht is een partij die vooral de verbinding zoekt met inwoners, want alleen SAMEN STA JE STERK!

Stuur een bericht naar Primla

Wil je mij iets vragen of vertellen, voel je vrij mij een bericht te sturen

× Hoe kan ik je helpen?
Skip to content