Samen zijn we de gemeente Stichtse Vecht....

Grote problemen Leerlingenvervoer in Stichtse Vecht!

Grote problemen Leerlingenvervoer in Stichtse Vecht!

Leerlingenvervoer

Het leerlingenvervoer in de gemeente Stichtse Vecht is niet goed… Nee, het is écht niet goed. Kinderen die vele uren in busjes moeten blijven zitten en soms pas thuis komen wanneer ze eigenlijk al naar bed moeten… Op deze pagina zullen we alle informatie delen over het Leerlingenvervoer in de gemeente Stichtse Vecht.

Maakt uw kind gebruik van het leerlingenvervoer in Stichtse Vecht en wilt u ook uw verhaal kwijt? Neem dan contact met ons op via onderstaande vragenlijst. We willen graag weten wat uw ervaringen zijn met het huidige leerlingenvervoer in Stichtse Vecht.

Leerlingenvervoer Stichtse Vecht

Niet te geloven…ik moet nog bijkomen.
Rechten van kinderen worden niet nageleefd, grof geschonden.
Leerling van 7 ruim 3 uur in het leerlingenvervoer.
De busreis van Zeist naar onze gemeente, verloopt via Veenendaal.

Je zult maar 7 jaar oud zijn en graag naar school gaan.
Iedere dag word je thuis te laat opgehaald. 10 uur en dan moet je nog naar school. De juffen merken ook aan je gedrag dat je dit niet fijn vindt. Voor je rechten opkomen kun je niet. Je hebt TOS en klassiek autisme. Dus je bent super kwetsbaar. Maar daar heeft de grote wereld lak aan. Ja sorry personeelstekorten, de autobus moest nog geladen, rijdt elektrisch dat duurt even!
Je ouders bellen steeds met school de bus komt zo, zegt het ouderportaal. Maar het ja zo! wordt een beloofde 6 minuten. écht dan is ie er. Maar goed dat jij niet kunt klokkijken. Maar de juffen, ja die zijn wel gestresst…de paar minuutjes later, werden 55 hele lange minuten.
En dan de rit naar huis…voor ouders volgbaar in de ouderapp, gaat niet naar huis, maar over Rome. Het is dan kwart voor zeven als je thuiskomt…de rit was lang, jij bekaf en je medicatie, tja pech. Je moet nog eten, en eigenlijk ook al naar bed. Je energie is op en morgen weer zo’n dag want dit is al weken zo.

Contact met de gemeente lukt al weken niet. De bewuste afdeling is met vakantie en weken later is de melding, ze zijn in vergadering, de afdeling is na 12:00 uur niet meer bereikbaar…we kunnen wel een terugbelverzoek achterlaten! Maar eigenlijk moet u bij de vervoerder zijn.
En het contact met de gemeente wat er dan eindelijk is, is een welgemeend mailtje waarin wordt uitgelegd dat we hier te maken hebben met een landelijk probleem.
Je zult maar kind zijn en gelukkig niets snappen van je rechten. Papa en mama kennen die ook niet, want zij hebben nog nooit gehoord van het rapport van de Kinderombudsman. Zij willen gewoon graag dat jij naar school gaat, want dat doet je goed.
Maar er zijn grenzen. Dit is kind onterend, mensonwaardig.
Grote mensen horen kinderen in bescherming te nemen. En grote mensen horen problemen zo op te lossen dat ze jou in veiligheid tot ontwikkeling en bloei laten komen.

Ik ben er kapot van!

#kinderrechten Lobke Vlaming

Vragenlijst

Onderstaande vragenlijst is bedoeld voor de ouders van kinderen die gebruik maken van het Leerlingenvervoer in de gemeente Stichtse Vecht. De uitkomsten van deze vragenlijst zullen we (anoniem) delen op onze website.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?
Skip to content