Samen zijn we de gemeente Stichtse Vecht....

Spoedvragen: de dubbelstammige honderdjaar oude boom in Maarssendorp

Spoedvragen: de dubbelstammige honderdjaar oude boom in Maarssendorp

boom

Samen met de fractie van Groen Links heeft Samen Stichtse Vecht spoedvragen ingediend aan het college met betrekking tot de mogelijk op handen zijnde kap van een 100 jarige oude dubbelstammige boom in Maarssen-Dorp.

Ik ben helemaal niet geïnformeerd, dat vind ik nog het ergste! | Bewoners Maarssen-Dorp

Een zichtbepalende boom, historisch en die kan wat de beide fracties betreft niet zomaar gekapt worden. Ook al staat de boom niet op de Groen Kaart of in de beschermende bomenstructuurvisie. Deze boom is onderdeel geweest van de kloostertuinen en zover als bewoonster Van Tricht zich kan herinneren, staat deze mooie boom op deze locatie.

Volgens het wijkbericht, welke enkele omwonenden op 11 oktober j.l. ontvingen, zou de boom op 12 oktober vanwege veiligheidseisen van Stedin gekapt moeten worden. De aanstaande kap werd door bewoners met succes actief bestreden, zie onderstaande reportage van RTV SV.

Op 14 oktober kwam via RTV Stichtse Vecht naar buiten, dat te gehaast was gehandeld en de kap voorlopig on-hold is gezet. Een team van experts zou zich buigen over de aanstaande kap en kijken naar alternatieve oplossingen.

Vandaag werden fractievoorzitters van Samen Stichtse Vecht en Groen Links door bezorgde bewoners geïnformeerd, dat Stedin alsnog tot kap over mag gaan en dat dat aankomende dinsdag 25 oktober 2022 zal plaatsvinden. Aanleiding voor beide fracties om raadsvragen in te dienen en het verzoek bij de griffie neerleggen deze met spoed, buiten de gebruikelijke termijn om, in behandeling te nemen.

De ingediende spoedvragen
RTV Stichtse Vecht: Bewoners boos om boomkap Kaatsbaan (11-10-2022)
VAR NWS: Ingezonden brief bewoner Maarssen-Dorp

boom

 

× Hoe kan ik je helpen?
Skip to content