Samen zijn we de gemeente Stichtse Vecht....

Uitnodiging: maak gebruik van het inspreekrecht

Uitnodiging: maak gebruik van het inspreekrecht

inspreekrecht

Beste betrokken bewoner van Stichtse Vecht,

In de afgelopen jaren heb jij je enorm ingezet en soms zelfs enorme zorgen gemaakt over de staat van de gemeente Stichtse Vecht. Afgelopen maanden is veel gebeurd, waardoor ook onze zorgen alleen nog maar groter zijn geworden. Om die reden hebben wij, samen met anderen, een Spoeddebat aangevraagd, welke volgende week woensdag op 15 september om 19:30 in Breukelen (Boom en Bosch) zal plaatsvinden. Op onze website vind je meer informatie over de reden van dit belangrijke Spoeddebat (of hier op RTV Stichtse Vecht). 

De gehele gemeenteraad gaat met elkaar in gesprek over de huidige staat van de gemeente Stichtse Vecht, bestuurlijk, uitvoerend en ook financieel. Samen Stichtse Vecht vindt het enorm belangrijk dat ook de bewoners hierin de plek krijgen die ze verdienen en verzoeken dan ook iedereen zich te laten horen. Tijdens een gewone Raadsvergadering is dat natuurlijk ook mogelijk, alleen gezien de ernst en de mogelijkheden van dit Spoeddebat, kan alles nóg beter samenkomen.

Voel je je aangesproken, is ons dringende verzoek om jouw verhaal te vertellen!

De beste manier is dit door zelf aanwezig te zijn tijdens de Raadsvergadering om jouw inspreekrecht te gebruiken. Je krijgt dan drie minuten de tijd (dat klinkt heel kort en is toch genoeg tijd) om jouw mening te geven, om jouw verhaal te vertellen, om jouw het liefst opbouwende kritiek te geven en eventuele zorgen te delen. Lukt dat niet op locatie, is ook de mogelijkheid jouw inspreekrecht schriftelijk te gebruiken, middels een e-mail naar de Griffie, met het verzoek jouw inbreng als inspreektekst toe te voegen aan de Agenda (voor dinsdag 14 september 12:00). Het e-mailadres van de griffie is: griffie@stichtsevecht.nl. Voel je vrij ons in de Cc of Bcc mee te nemen (fractie@samenstichtsevecht.nl). Vergeet niet te vermelden (belangrijk) dat jouw inbreng het inspreekrecht betreft, dat je helaas niet fysiek aanwezig kon zijn en dat het mooi zou zijn wanneer jouw inbreng toch voorgelezen zou kunnen worden tijdens dit Spoeddebat. Voor meer informatie over het inspreekrecht voor Bewoners, zie ook de gemeentelijke website.

De agenda van het spoeddebat is hier te vinden.

Mocht je hulp nodig hebben, weet je niet goed hoe je alles kan verwoorden (in 3 minuten) of twijfel je aan het nut van het inspreken, neem dan contact met ons op. Uiteraard kunnen en gaan we je helpen zo succesvol als mogelijk dit enorm belangrijke democratische recht in te zetten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?
Skip to content