Samen zijn we de gemeente Stichtse Vecht....

Samen Stichtse Vecht vraagt Spoeddebat aan

Samen Stichtse Vecht vraagt Spoeddebat aan

Het is 29 maart 2018 en het Algemeen Dagblad kopt :”VVD, GroenLinks, CDA en Lokaal Liberaal in college Stichtse Vecht.“. Er was gezocht “naar een brede coalitie die de politieke crisis, die Stichtse Vecht kort voor de verkiezingen in haar greep hield, moet doen vergeten.” Het nieuwe “team” werd gepresenteerd, waarin transparant bestuur, een nieuwe bestuursstijl en positieve energie de boventoon zou moeten voeren. Een enorme verandering in de lokale politiek van de gemeente Stichtse Vecht.

Het is 7 september 2021 en vanmorgen is de derde wethouder vertrokken. De eerste met een integriteitskwestie (Wethouder Frank van Liempdt), de tweede is samen met haar gezin ernstig bedreigd (Wethouder Linda van Dordt) en de derde heeft vandaag met onmlddelijke ingang om persoonlijke reden het gemeentehuis verlaten. Ondertussen is de onrust binnen de gemeentelijke organisatie ook tot een hoogtepunt gekomen, zijn mede hierdoor grote programma’s en projecten tot stilstand gekomen en zijn de financiële concequenties heel groot. Verder op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van gebeurtenissen, in een chronologische volgorde.

De bewoners van Stichtse Vecht hebben het recht in een openbare vergadering te horen Wat nu de plannen zijn voor de toekomst, Hoe de vele politieke partijen over dit belangrijke thema denken en Hoe we dit vooral #Samen zo goed mogelijk gaan oplossen. En als het even kan, Waarom we wederom in deze ellende zitten met elkaar.

Samen Stichtse Vecht heeft om bovenstaande redenen een Spoeddebat aangevraagd om transparant met elkaar in een goed debat de staat van de gemeente Stichtse Vecht te bespreken. 


Onderwerp: URGENT !!!! aanvraag spoeddebat: onderwerp Staat van de gemeente

Geachte voorzitter van de Raad, leden van het Presidium, en fractievoorzitters,

Gelet op de gebeurtenissen van afgelopen maanden, de situatie binnen onze gemeente en de actuele gebeurtenissen van vandaag, verzoekt Samen Stichtse Vecht om een spoeddebat.

Wij vinden de datum van 28 september veel te laat. Wij verwachten gelet op de urgentie van het onderwerp, deze week doch uiterlijk begin volgende week als gemeenteraad fysiek bijeen te komen en dit onderwerp te agenderen.

Wij zijn het aan de bewoners van Stichtse Vecht verplicht dit te doen.

Met vriendelijke  groet,

Riëtte Habes
Fractievoorzitter Samen Stichtse Vecht

Sander Jonker
Commissielid Samen Stichtse Vecht

2021

2020

2019

2018

Een spoeddebat is een raadsdebat over een actueel onderwerp, in dit geval “De staat van de gemeente Stichtse Vecht”. Het is een lichtere vorm van verantwoording vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Anders dan bij actualiteitsvragen is er bij dit raadsinstrument ruimte voor een debat tussen alle gemeenteraadsfracties. Dit debat is openbaar, zodat ook de bewoners van onze gemeente alles kunnen zien én horen. Raadsfracties die een spoeddebat willen voeren, maken hun vragen uiterlijk 24 uur voor de eerstvolgende plenaire raadsvergadering bekend.

Samen Stichtse Vecht vindt het gezien de gebeurtenissen van de afgelopen maanden, de (financiële) situatie binnen onze gemeente en de gebeurtenissen van vandaag (het ontslag van alweer de derde wethouder dit termijn (Wethouder Klomps), we in een openbaar debat, samen in gesprek moeten gaan. Gezien de ernst van de situatie is een spoeddebat dan het beste instrument. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Hoe kan ik je helpen?
Skip to content